Nosework - helg

Hunder stoler på sin luktesans like mye som vi mennesker er avhengige av synet, for å tolke verden rundt. Nosework er en spennende hundesport som utvikler hundens naturlige lukteevne ved å bruke nysgjerrighet, jaktlyst og deres forkjærlighet til leker, mat og trening.

Ved å trene nosework med hunden din vil dere få et godt samarbeid, samtidig som at hunden får utløp for sin naturlige atferd å bruke nesa!

La deg inspirere

For hunden å lære nye ting økes selvtilliten og den lærer å jobbe selvstendig. Ved å bruke nesen vil for eksempel nervøse/redde hunder lære at nye steder/rom er spennende og ikke skummelt.

Nosework er problemløsing og problemløsning er slitsomt for en hund. Å bruke nesen har en sterkt beroligende effekt slik resultatet er en rolig og fornøyd hund.

Alle hunder kan være med på nosework, selv om hunden din er blind, trebent, har hofteproblemer, er eldre, døv eller sjenert.

Nosework går ut på å lære hunden å finne forskjellige lukter i fire forskjellige søksmomenter og er en flott måte å aktivisere hunden stort sett over alt med minimalt av utstyr. Man har også mulighet til å delta i konkurranser om man ønsker.

Gjennom dette kurset går vi gjennom søksmomentene emballasje, utendørs og mulig kjøretøy. Hundene vil først søke etter godbiter eller leke, og vil i løpet av helgen introduseres for luktene som brukes senere.

Vi er opptatt av å gi hundene positive førstegangsopplevelser og det blir tilrettelagt slik at alle skal oppnå mestring i løpet av kurset.

Nyttig info

Påmelding