Søks og sporutviklingskurs

Er du interessert i søk og nesearbeid? Dette er et kurs for deg som vil jobbe med søk og markering sammen med hunden din! At hunden får bruke nesen får hunden til å føle mestring som igjen bygger hundens selvtillit.

Ha det gøy med nesen!

På dette kurset jobber du med søk som aktivisering i ulike øvelser! Det passer for deg som vil utfordre hunden med søksarbeid og har lyst til å aktivisere hunden med nesearbeid!

Hunden din elsker å søke! Den er allerede en snuse-ekspert, og bruker nesen til å snuse seg frem til spennende ting hele tiden. På dette kurset vil hunden lære å snuse seg frem til det du vil, mens du som hundefører lærer deg å tolke hundens signaler, samtidig som hunden under kursets gang vil forstå at den skal vise deg når den har «treff», ved å tydelig markere funnet.

En solid og trygg markering er viktig for å få en god søkshund og samarbeid mellom hund og fører, slik at du aldri er i tvil om når hunden din har gjort en funn. På kurset skal hunden lære seg til å bruke nesen til å gjøre funn i flere ulike miljøer og situasjoner. Søk er en aktivitet som på fantastisk vis styrker og utvikler hundens selvtillit, bånd og samarbeid med deg. Gjennom søk får hunden utløp for en sentral naturlige adferd; den får være nysgjerrig, og den får løse problemer selvstendig. Alt dette bidrar til å gjøre hunden din både sliten og lykkelig! I tillegg vil kurset også være et godt grunnlag for videre søkstrening.

Vi kommer blandt annet til å jobbe med: 

  • Markering på gjenstand
  • Finne gjenstand (søk i ulike situasjoner)
  • Introduksjon til spor
  • Belønningsutvikling

Nyttig info

Påmelding